Har ni testat smart belysning och röststyrning?

Det har tagit tid för mig att testa smart belysning och röststyrning. Det här är ju inget nytt och jag har numera otaliga vänner som helst pratar med sina prylar. Om du har smart belysning så kan du styra den med din smartphone såväl som med rösten via appar som Alexa, Google Home och Apple HomeKit.

Jag tycker personligen att det har känts lite motigt med den här typen av teknik. Fast nu tänkerr jag dela med mig av vad jag har lärt mig om den. Jag kommer också att propsa för att du ska testa smarta lösningar för belysning med eller utan röststyrning för det är faktiskt inte så dumt.

Först, hur fungerar smart belysning?

Smart belysning med röststyrning gör det möjligt för dig att kontrollera ljuset i ditt hem med din röst. Du kan använda din röstassistent till mycket mer än bara att slå på och av ljuset. Om du vill kan du få den att justera ljusstyrkan så att rummet blir mer behagligt att vara i. Tänk de där dagarna då du har en begynnande huvudvärk och vill slippa stark belysning. Bara att tala om detta för din smartphone så är det ordnat!

Du kan också få den smarta belysningen att ändra färgen på ljuset så att det passar din stämning eller aktivitet. Dessutom kan du be din röstassistent att slå på eller av andra elektroniska apparater i ditt hem, som TV:n, ljudsystemet eller kaffemaskinen.

Med din röstassistent kan du göra din vardag bekvämare och effektivare och du kanske till och med upptäcker nya möjligheter som du inte visste fanns tidigare. Du kan läsa och köpa dessa smarta hemlösningar från plusLed, som är experter inom smarta hem. Då får du också förklaring på hur du ska göra för att få till lösningarna som känns viktigast för dig.

För att kunna använda röststyrning med din smarta belysning måste du ha en röstassistent som nämnda Alexa eller Google Home. Du måste också ha smarta lampor eller lampor som kan anslutas till ditt smarta hemnätverk. Det är alltså lite att pillra med men jag måste säga att det alls inte var så komplicerat som jag först trodde.

lampor
Det här fungerar fint för alla lampor i stort sett, bara det är smarta lampor!

Några viktiga saker att tänka på

När du väljer smart belysning med röststyrning finns det flera saker att tänka på. Det här är sådant som jag har lärt mig genom några misstag jag gjorde. För det första bör du fundera över vilka funktioner du behöver. Vill du kunna ändra färgen på ljuset eller är det viktigare för dig att kunna justera ljusstyrkan?

Jag ångrade att jag inte köpte smart belysning med fler färgval. Det hade varit så coolt att ha detta för en 80 tals fest eller för att byta färg i rummet när det blir dags för Melodikrysset fusk!

Du bör också överväga vilken typ av lampor och vilket märke du vill använda. Det finns många olika typer av smarta lampor som kan anslutas till ditt smarta hemnätverk. Vissa typer är bättre lämpade för vissa ändamål än andra så det är viktigt att välja rätt typ för dina behov.

Slutligen bör du också överväga vilken röstassistent du vill använda. De olika röstassistenterna har olika funktioner och kan fungera med olika typer av smart belysning. Det är därför viktigt att välja rätt röstassistent för dina behov. Alexa har fungerat fint för mig men jag rekommenderar att du testar lite först för att se vad som passar dig bäst.

sätt på Netflix
Du kan styra dina Netflix filmer med rösten

Är det dags för ett smart hem?

Jag kan ärligt säga att jag inte alls har suktat efter ett smart hem. Och mitt hem ser fortsatt tämligen ordinärt ut. Men med denna förändring av röststyrd belysning i mitt kök och i vardagsrummet så kan jag nu sälla mig till de som kan säga att de har ett smart hem med smarta prylar.

Smart belysning med röststyrning är ett fantastiskt sätt att kontrollera ljuset i hemmet. Det är enkelt, praktiskt och kan hjälpa dig att skapa den perfekta stämningen. Om du tycker att det känns som en bra sak att kunna påverka ljuset i rum på detta vis så tycker jag att du ska testa.

Börja smått. Det gjorde jag. Man måste inte göra om hela hemmet för att det ska vara ett smart hem. Kanske vill du börja i ditt sovrum med en lampa som du kan tända och släcka med röstkommando. Hur skönt som helst ju att inte behöva kliva ur sängen för att göra detta under kalla vinterdagar.

I framtiden kommer vi att använda tankekraften för att tända lampor: