Melodikrysset fusk – Ska du fuska med Melodikrysset lösning?

Ja, jag vet att jag är en ganska spretig person. Jag har fått kommentarer om att det är lite märkligt att jag är lika intresserad av Supanova och festklänningar från loppis som att diskutera runt matbord med iläggsskiva och Melodikrysset fusk. Nu är vi framme vid melodikryssdiskussionen som jag tycker är viktig.

Melodikrysset fusk går ut på att få svaren snabbt

Om du vill fuska dig fram i Melodikrysset är det numera hur enkelt som helst. Du kan surfa in på kyrkoherdens tankar där du får lösningar. Men ännu enklare är att skaffa en app som samtidigt som du lyssnar på radioprogrammet där du ska känna igen låtar och artister.

Men hallå säger jag bara, du ska känna igen låtar och artister, inte en app! Okej, nu har jag avslöjat min ståndpunkt. Jag sitter inte med Melodikrysset svar när programmet går. Men jag är heller inte emot den som tycker att det är roligare att köra med Melodikrysset fusk.

Melodikrysset tankar

Jag ska till och med ge lite källor för snabb Melodikrysset lösning:

  1. Melodikrysset kyrkoherden

Gubbe har en blogg som har blivit berömd tack vare de Melodikrysset svar han ger. Kyrkoherdens tankar tycks alltså kretsa en hel del omkring populärmusik. Bara en sådan sak. Hur kul som helst ju! Du finner senaste Melodikrysset facit från kyrkoherden här.

kyrkoherdens tankar
En bra blogg ju och helt okej att kika lite på kyrkoherdens tankar!
  1. Melodikrysset svar

Om du måste ha Melodikrysset svar samtidigt som programmet spelas så kan du använda denna källa. Den är en gemensam insats där folk hjälper varandra. Det kan förstås ses som socialt och trevligt att få Melodikrysset hjälp på detta vis.

Jag får erkänna att jag har tittat in på den här sajten då det bara inte gått att lösa något. Men det är ju efter att det hela är över. Inte innan. Nåväl, jag sa ju att jag inte ska döma. Du får välja själv. Om du vill ha en Melodikrysset lösning realtime så kan du klicka här.

  1. Bengts Melodikrysset lösning

Jag tycker också att Bengts sajt bör nämnas för den är minst lika bra som Melodikrysset kyrkoherden löser åt dig. Det är inte real time men ett bra Melodikrysset facit när du vill kolla igenom dina svar.

Bengt melodikrysset
Det här är också en bra källa som ändå bygger på ärlighet och viljan att lösa krysset tillsammans

Det ska sägas att det blandas fritt på denna blogg så du får söka upp relevant inlägg. Kolla här!

  1. Vonkis

Missa inte Vonkis blogg som också är till för dig som älskar Melodikrysset och Melodifestivalen. Här kan du få hjälp och lösningar om du inte vill lösa krysset själv. Kolla in Vonkis här.

Vonkis
På Vonkis får du bra lösningar för Melodikrysset!
  1. P4 hjälpsida

Det måste också sägas att du finner en bra hjälpsida från P4 online. Där kan du läsa igenom hur du ska spela på rätt sätt. Det finns en hel del Melodikrysset hjälp på denna sida samt reglerna för hur du skickar in din lösning. Du kan se detta här.

  1. Musikidentifieringsappen Shazam

Det här har väckt en hel del känslor hos folk som spelar Melodikrysset på ett ärligt sätt men jag ska ta upp möjligheten för dig som vill fuska. Det här är en app som kan känna igen en låt som spelas och snabbt tala om vad det är för dig.

Med Shazam för Sverige kan du alltså snabbt identifiera låten och lösa krysset. Det är äkta Melodikrysset fusk och inget som du sedan kan stoltsera med! Här finner du Shazam.

  1. Grupper på Facebook

Det finns också grupper på Facebook där man tillsammans kör på Melodikrysset idag lösning live. Det är mer som en lek tillsammans än en aktivitet som är till för att förstöra programmet eller knäcka det. Du kan besöka en sådan grupp här.

  1. Google kan också hjälpa dig

Du kan också använda dig av Google för att snabbt hitta ett Melodikrysset svar. Det är ju bara att skriva in de ord du snappar upp och se vilken låt de finns med i. Det här fungerar ju som med allt annat. Om du söker efter prylar som Garo Entity Compact för din elbil eller en pump till din cykel så får du förslag. Om dessa sedan är relevanta beror en hel del på det du sökte efter och hur Google har valt att rangordna de möjliga källorna.

På grund av detta så tycker jag att det är viktigt att kombinera olika vägar för att få svaret du är ute efter. Se om du landar på samma slutsats för att säkra dig om att det kommer att bli rätt. Lär dig dessutom att göra detta snabbt!

  1. ChatGPT och andra AI-program

På nätet finns det också AI-tjänster som ChatGPT som används för att ställa frågor och få svar. Du kan skriva in en fråga på engelska som till exempel “what song has the words I am a little…” Då kan du snabbt få lösningen i form av namnet på låten, artisten och så vidare.

Här är en superkul video som skojar med Melodikrysset, den ska du inte använda för att lösa denna veckas omgång:

Nu när du vet var du hittar snabb Melodikrysset lösning, kommer du att använda den?

Lite fusk kanske kan tyckas vara helt okej när det handlar om lekar och spel. Jag skojar ofta med mina syskonbarn om att de fuskar eller så fuskar jag så att det skriker om det på Fia med knuff.

Men när det handlar om ett program på radio där vi dessutom skickar in våra svar tycker jag att du ska tänka ett varv till. För min del så är det inte av intresse att få lösning Melodikrysset löses av utan huvudbry.

Jag tycker ju att det är så roligt att sitta och fundera. Det är ju det som är hela leken. Men sedan kan det förstås bli så att jag behöver Melodikrysset hjälp när jag har fastnat. Men om jag har fuskat så försöker jag inte vinna frukostbricka eller badlakan.

Det tycker jag är fel. Om du vill fuska eller få Melodikrysset hjälp av andra är det okej så länge som du inte ställer dig i vägen för de som förtjänar vinsten. Den som vinner ska vara en person som har klarat det själv. Det tycker jag.

Okej, lycka till på lördag när Melodikrysset går igång 10.03 på P4!

Vad tycker Anders Elderman om fusket? Lyssna på en intervju från P4 här: