Det ska vara tote bag! 5 fördelar med toteväskan

Jag syns ofta med en väska som är väldigt trendig just nu. Jag pratar förstås om toteväskan eller tote bag som vi som talar ren svenska säger. Min mamma kallar det för en tygpåse bara för att en modell jag har är gjord av tyg.

Men det finns ju otroligt vackra toteväskor som är av andra material som skinn och bambu. Okej, bambu är också en form av tyg. Om du ska köpa tote bag så tycker jag att du gör rätt i det. Jag älskar denna väska och tänkte bjuda er på min lista med 5 fördelar med den.

5 fantastiska fördelar med tote bags

 1. En tote bag är miljövänlig

En av de betydande fördelarna med totepåsarna, och det särskilt de som är gjorda av bomull eller andra naturliga fibrer, är deras miljövänlighet. Till skillnad från engångsplastpåsar som bidrar till föroreningar och avfall är dessa tygpåsar återanvändbara.

Det minskar mängden avfall som hamnar på soptippen eller i havet. Genom att använda en tote bag av tyg gör du inte bara ett praktiskt val. Du gör också ett uttalande om vikten av hållbarhet. Och så kan det ju vara så att du minskar på plasten som hamnar i havet!

 1. Hållbarhet du kan lita på

Toteväskor är vanligtvis gjorda av robusta material som canvas, bomull eller jute som är designade för att tåla betydande slitage. Även skinn är ett material som håller längre. Denna hållbarhet gör dem perfekta för att bära tunga föremål, inklusive matvaror, böcker eller strandtillbehör.

Till skillnad från plastpåsar, som lätt kan slita sönder eller slitas sönder, kommer en väska av god kvalitet att hålla för många års användning. Fast det är klart. Du kan hitta billiga tote bags på Shein och liknande butiker online och då är det ju ändå tal om plast. Här är jag lite kluven men jag kan säga att mina tote bags är hållbara för jag har nu haft dem i flera år.

vit tote bag
En tote bag är gjord av tyg som håller!
 1. Mångsidighet

Tote bags går att få i en mängd olika storlekar och utföranden vilket gör dem idealiska för flera användningsområden.

De kan användas som:

 • Shoppingväskor
 • Gymväskor
 • Arbetsväskor
 • Picknickväskor
 • Strandväskor
 • Förvaring

Du kan rentav använda en tote bag som en snygg accessoar till din outfit för en glammig 80 tals fest. Vissa tygväskor kommer med fack eller fickor, vilket möjliggör bättre organisering av dina föremål.

 1. Kostnadseffektivt

Även om du kanske får lägga en större slant på en riktigt snygg tote bag från ett känt märke så är de långsiktiga besparingarna betydande. Många butiker tar nu betalt för plastpåsar och genom att ta med din väska som har plats för det du köper så kan du undvika dessa små men ackumulerade kostnader.

Dessutom så måste en tote bag inte bytas ut som enklare påsar. Detta är ju en väska som ändå fungerar som en påse. Supersmart och bra för din ekonomi!

tote bag på stol

 1. Anpassningsbara och snygga

Totepåsarna kan enkelt anpassas för att spegla din stil eller marknadsföra ett företag eller en sak. Du kan välja olika färger, mönster eller till och med få en anpassad design eller ett meddelande tryckt på dem.

Detta gör dem inte bara till ett funktionellt föremål utan också till ett mode-statement. När jag får en tote bag från en butik så sparar jag den. Det kan ju vara så att den har en viss färg som kommer att passa perfekt nästa gång jag ska gå till stranden med en strandklänning i samma nyans.

Jag kan bara konstatera att tote bags av tyg och andra material erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett överlägset val jämfört med konventionella engångsväskor och plastpåsar. Genom att välja att använda en väska som påse så väljer du en lösning som är miljövänlig, hållbar, mångsidig, kostnadseffektiv och snygg.

Oavsett om det är för personligt bruk eller som en reklamartikel för ditt företag så är en tote bag ett praktiskt och hållbart val.

tote bag handväska
Den här typen av handväska är ju en form av tote bag!

Hur blev tote bags så populära?

Jag har grävt lite i detta ämne och det särskilt efter att jag blev utpekad som tote bag drottning sist vi lekte pekleken. Det jag har kommit fram till är att tygpåsarnas popularitet har vuxit avsevärt under åren. Mycket tack vare en kombination av deras praktiska funktion, mångsidighet och den ökande medvetenheten om miljöfrågor.

Låt mig dra lite historia när du ändå läser på min blogg…

En av de tidigaste versionerna av den moderna tygväskan introducerades 1944 av L.L. Bean, känd som Boat Bag, designad för att bära is och trä. Det var dock inte förrän på 1960-talet när tygväskan blev mer populär som modeaccessoar. Detta skifte tillskrevs till stor del Bonnie Cashin, designer för Coach, som introducerade en rad väskor som modeplagg.

Den verkliga vändpunkten för tygväskornas popularitet var under miljörörelsen i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet. När de skadliga effekterna av engångsplastpåsar på miljön blev mer allmänt erkänd började många konsumenter leta efter mer miljövänliga alternativ.

Denna förändring av konsumenternas attityder gjorde att tygväskor blev vanligare, inte bara som modeaccessoarer utan också som ett praktiskt, återanvändbart och miljövänligt alternativ till plastpåsar.

Återförsäljare och företag spelade också en betydande roll i populariseringen av tygväskor i tote bag formen. Många började erbjuda märkesväskor som ett sätt att marknadsföra sin verksamhet och visa upp sitt engagemang för hållbarhet. Kunder omfamnade dessa påsar med glädje, inte bara för uttalandet de gjorde om sina egna miljömedvetna värderingar, utan också för de praktiska och hållbara påsarna jämfört med plast- eller pappersmotsvarigheter.

Dessutom erbjöd tote bags plats för personligt uttryck. Med sina breda och plana ytor var de perfekta för att presentera en mängd olika mönster, slogans och konstverk. Denna funktion tilltalade konsumentens önskan om personlig anpassning och självuttryck vilket ytterligare underblåste väskornas popularitet.

tote bag över axel
Med en tote bag över axeln känner jag mig trendig på mitt eget sätt!

Idag fortsätter tygväskor att vara populära för sin blandning av praktisk, hållbarhet och stil, samtidigt som de stöder det avgörande målet hållbarhet. Oavsett om en tote bag används för matinköp, som en gymväska, för att bära med sig arbets- eller skolmaterial, eller helt enkelt som ett mode-statement så har tygväskan befäst sin plats som en stapelvara i dagens kultur.

Okej, nu tror jag att jag har gjort det klart och tydligt varför tote bags är så fantastiska. Se till att du har en redo nästa gång du ger dig ut på äventyr eller för att handla.

Kul att gubbar också gillar tote bags: