Det här ska du veta innan du handlar på Shein Sverige

Superbra app, superbilliga kläder, fint mode och snabb leverans. Om du inte har hört talas om kinesiska Shein ännu (uttalas She in) så kanske du blir bländad av dessa starka attribut. Jag ska säga på en gång att jag definitivt ser positivt på Shein Sverige. Min upplevelse av att handla på deras sajt har varit smidig och bra samt billig.

Men det finns ändå saker som du bör veta om du tänker beställa från Shein. Min avsikt är inte att skriva en Shein recension utan att helt enkelt ta upp punkterna som kan vara det som gör att du köper från deras webbutik eller tvärtom.

Oavsett hur vi ser på det där med att köpa kläder från Kina och att få hem dem med flyg så kan vi nog enas om att de upplysta köpen är de bästa. Så låt oss ta en titt på fakta och observationer om Shein så att du kan fatta ditt upplysta beslut!

Moderiktiga kläder till låga priser på Shein Sverige hemsida

När vi ser på mode så är Shein med på noterna. Du kan räkna med att hitta sådant som du är intresserad av. Det kommer hela tiden nya plagg och det är ju en del av nöjet med att handla på Shein Sweden sajten, det vill säga Shein.se.

Det finns kläder för damer, män och barn. Fast jag skulle nog ändå säga att de lägger störst krut på kvinnorna. Jag har tidigare pratat om Shein festklänningar som är billiga och fina. Det blir väldigt plastigt men du kan enkelt hitta något som passar i färg och stil.

Shein klänningar

Sedan kan jag säga att det inte är svårt att fixa en Shein klänning när du väl har köpt den. Det är bara att ta till en sömmerska för att för en billig peng få till rätt snitt. Det blir billigare än att köpa i en butik i Sverige!

Passform på Shein kläder

Passformen kan vara lite klurig för det är inte samma sak som gäller rätt över hela sajten. Du hittar plagg som är precis så som du tänker dig och andra som kan vara mycket större eller mindre i storlek.

När du ska beställa från Shein bör du alltså:

 • Läsa produktbeskrivningen och kolla måtten.
 • Mäta upp på dig själv för att förstå hur lång eller bred en tröja är.
 • Läsa Shein omdöme som finns på samma sida som plagget du vill köpa. Se vad andra som köpt plagget säger om storleken.

Form påverkas ju också av material och det är ytterligare något som kan bli lite lurigt om du bara går på bilderna. Du ser nämligen inte om det är 100% bomull eller 100% polyester. Detta måste du läsa dig till.

När du inser vilket material plagget är gjort av så vet du också mer om hur det kommer att sitta på dig. Missa inte att vissa tunna material är i stort sett genomskinliga. Om det är något som stör dig för att du inte vill att din BH eller dina trosor ska synas genom plagget är det kanske inte bästa köpet för dig.

Min personliga upplevelse är att det för det mesta blir rätt om jag bara är noga med att måtta upp. Vad gäller barnkläder på Shein så är det enkelt nog. Min systerdotter har passat bra i allt som vi köpt från Shein.se. Vilket leder mig till nästa sak att tänka lite på…

Shein beskrivning
Såhär kan det se ut när ett plagg beskrivs så att du kan se material och mer.

Shein och barnarbete – Stämmer det?

Har Shein barnarbete? Min åsikt är att de har det och att det antagligen är samma sak med de största klädföretagen, även de som säger att det inte har det. Jag vet att jag är pessimistisk men jag tycker att det är lite svårt att tro på påståenden som ges på hemsidor och som inte riktigt backas upp av själva arbetarna.

Shein barnarbete har fått uppmärksamhet på grund av att företaget har sålt kläder med tvättlappar som det står Help me på. Det här låter ju rysligt. Stackars små barn som sitter och jobbar i en kall fabrik. Fast jag tänker att de här barnen ändå har fått en god utbildning om de kan skriva Help me på engelska.

Eller så kanske det är en förman som har ordnat med detta. Fast då kan jag undra varför den personen inte tar kontakt med västerländska organisationer direkt för att få kontroll av fabrikerna som tillverkar Shein kläder.

Nåväl, oavsett vad vi tror om meddelanden på Shein kläders tvättlappar så ökar förstås risken för barnarbete när priserna är så låga. Själva menar Shein att de har en helt unik metod där de snabbt kan få fram ny design. Från ritning till plagg på 3 dagar säger de. Det drar ju onekligen ner på kostnaderna…

Här avslöjas meddelanden på tvättlapparna som en myt:


Fast notera att det inte är arbetarna själva som berättar att de minsann inte är barn. Vem ska vi tro på som Dileva sjöng så vackert en gång i tiden…

Snabba leveranser med flyg utan fraktkostnad

En god anledning till att köpa på Shein Sverige är att du får hem dina kläder så snabbt. Ibland tar det inte mer än någon vecka tills du har ditt paket. Det är ju bra mycket bättre än att till exempel köpa på Ebay där det kan gå en månad eller mer innan du får dina billiga prylar.

Här ska det förstås sägas att Shein är med och bidrar till de koldioxidutsläpp som uppstår av flyg från Kina till Europa och resten av världen. De säljer till mer ä 200 länder. Om det är viktigt för dig att vara med och dra ner på koldioxidutsläppen så kanske du ska försöka hitta ett annat alternativ med tillverkning i Sverige.

Muji
Shein finns inte i kinesiska köpcentrum, de säljer uteslutande sina kläder till andra länder.

Ständiga rabatter och så ännu mer rabatt

Det här är en god anledning till att folk älska Shein appen och hemsidan. Redan då du surfar in på hemsidan möts du av meddelanden om rabatter. Det råder aldrig brist på Shein rabatt och dessutom så får du gratis frakt när du handlar för en viss summa.

Med låga priser, rabatter och gratis frakt så når du med svårighet gränsen för utlandsköp för att betala skatt på det du beställer. Det betyder att din shopping från Shein Sverige är så enkel. Det är bara att klicka och köpa och med glädje se hur ett redan lågt pris blir lägre.

Shein rabatter

Mer än kläder och skor

På Shein Sverige finns det mycket mer än kläder. Du kan finna smarta saker för hemmet och mer. Både barn och vuxna tycker om leksaker. Jag köpte en härligt tung prinsesskrona till min systerdotter. Den kostade 20 kronor så jag tog två. En till mig för nästa maskeradparty!

Det är kul med billiga accessoarer som du kan matcha med dina billiga Shein kläder från Shein se. Så min slutsats är att du absolut kan testa. Förvänta dig inte högsta kvalitet men helt klart saker som du kan använda minst en eller två gånger.

Nu blev det visst lite Shein recension av detta ändå men jag tänker att jag ändå har tagit upp punkter som du bör känna till. Det är upp till dig att väga fördelar mot nackdelar så vi drar dem innan denna artikel är slut:

Fördelar med Shein se:

 • Billigt
 • Billigt (måste skriva den två gånger!)
 • Snabb leverans
 • Snygga kläder
 • Stort sortiment
 • Uppdaterat sortiment
 • Enkelt att shoppa

Nackdelar med Shein Sverige är:

 • Låg kvalitet
 • Flygfrakter
 • Svårt att få kontakt med telefon
 • Slit och släng och sopbergsbygge
 • Möjligt att Shein har barnarbete