Vuxna tycker också om leksaker!

Jag vet att den rubriken kan tolkas lite olika och jag menar förstås leksaker som sparkcyklar, studsmattor och annat som kanske ses mest som grejer för barn. Fy skäms på dig om du trodde något annat!

Vilka leksaker har jag satsat på?

Saken är den att leken inte bara är för barn. Det finns ju till och med universitetsstudier som bevisar detta. Men inte måste jag ha en studie från ett universitet för att övertyga mig om att jag också behöver leksaker.

Jag har till exempel köpt en radiostyrd bil och anledningen till det är lite kul. Först köpte jag en till min väninnas dotter. Det var en present som verkligen uppskattades på hennes 8 års kalas. Men så testade jag lite där och insåg hur kul det var.

Den radiostyrda bilen är något som jag kan leka med inomhus och utomhus. Den ger mig lugn och ro på ett sätt som kanske påminner lite om hur jag kände mig som barn.

En annan leksak jag älskar är leklera. Jag tycker om att sitta och göra figurer och former. Det här är ett skapande som också leder till en känsla av lugn. En del tycker att leklera bara kan vara en leksak för vuxna som är konstnärer. Jag är inte konstnär men pillar ändå med leran!

Fast jag kanske borde tänka om där och be om medlemskap i Konstnärernas riksorganisation!

Vi klär ju ut oss också!

Som ni vet har jag ju ett intresse för festklänningar som kan bäras under mer eller mindre formella tillfällen. Jag har inget behov av Supanova eller andra metoder för att passa in i klänningarna men jag är superstrikt med att kombinera på rätt sätt.

Jag leker gärna med handskar, smycken och annat som ger en effekt. Vad är skillnaden mellan detta och att leka i lekhörnan med utklädningskläder? Det är ju samma lek nu som då. Bara det att jag idag själv kan köpa in detaljerna som ger den perfekta outfiten för en fest.

Och det där med att anordna maskerad är ju en vuxen sak. Det är historiskt. Ta bara operamaskeraden för hundra år sedan. Inte sjutton var den för barn. Det var ju vuxna som klädde ut sig och lekte. Jag tänker att de där paraderna vi har nu för tiden också har med detta att göra. Folk hänger på bara för att få chansen att klä sig och leva livet som någon annan en stund.

Anka i badkaret

Sist men inte minst ska jag erkänna att jag har en anka i badkaret och ja, jag leker lite med den ibland. Den simmar och tävlar mot en groda för att nå ena sidan av badkaret först. Jag hejar nästan alltid på min gula anka även om grodan också har en särskild plats i mitt hjärta.