Vilken hundras är du?

Vi hade en så kul helg med snack om hundar och jag blev så inspirerad att det blir ett nytt inlägg på bloggen av det hela. Frågan om vilken hund man är baserat på hur man är som människa är ju vansinnigt rolig. I varje fall för oss som tycker om hundar.

Jag har i nuläget ingen hund men skulle gärna ha en. Jag känner dock att det måste finnas lite mer tid för jycken för att detta ska kunna motiveras. Men det kan mycket väl bli så att jag satsar på en äkta Cockerpoo valp när jag känner att det kommer att vara bra både för mig och för hunden.

Har du någonsin undrat vilken hundras du skulle vara baserat på din personlighet? Hundar, precis som människor, finns i alla former, storlekar och temperament. Från den energiska och lekfulla till den lugna och lojala, det finns en ras som matchar varje mänsklig personlighet. Det här kan verkligen vara något för pekleken frågor som blir lite roligare. Låt oss utforska vilken hund du kan vara, inklusive den förtjusande Cockerpoo som är min favorit!

Om du är utåtriktad och social: Labrador Retriever ska det vara!

Labrador retrievers är kända för sin vänliga och utåtriktade natur. Om du är typen som älskar sociala sammankomster, tycker om att få nya vänner och alltid har ett leende på läpparna, kanske du bara har en Labs personlighet. Labs är otroligt sällskapliga, godmodiga och inte benägna till blyghet.

Detta är Sveriges populäraste hundras. Säger det oss något om vilken typ av personer vi gillar att omge oss med?

Om du är atletisk och äventyrlig: Border Collie

Border Collies är hundvärldens idrottare. Om du har gränslös energi, älskar att vara utomhus och alltid letar efter nästa äventyr, kanske du delar mycket gemensamt med en Border Collie. Border Collies är kända för sin intelligens och smidighet och trivs med fysisk aktivitet och mentala utmaningar.

Om du är lojal och beskyddande: schäfer

Schäfer är symbolen för lojalitet och skydd. Om du är djupt lojal mot dina nära och kära, har en stark känsla av plikt och alltid är redo att skydda dem du bryr dig om, kan du komma i linje med schäfern. Denna ras är modig, självsäker och har en hög inlärningsförmåga.

Om du är tillgiven och älskar att gosa: Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel är den typiska knähunden. Om du älskar att ge och ta emot tillgivenhet, njuta av att mysa i soffan och värdesätta nära, intima vänskaper, kanske din personlighet matchar denna ras. De är kända för sitt milda och tillgivna uppträdande, vilket gör dem till perfekta följeslagare. Det sägs att tålmodiga personer lever längre så om du är precis som Cavalier King Charles Spaniel så kan det vara väldigt goda nyheter för dig!

En gammal King Charles som du kanske känner…

Om du är mångsidig och anpassningsbar: Cockerpoo

Cockerpoo, en blandning mellan en Cocker Spaniel och en Pudel, är känd för sin anpassningsbara och glada personlighet. Om du är någon som trivs i olika miljöer, lätt kan anpassa dig till nya situationer och alltid har en positiv syn, kanske du delar en anda med en Cockerpoo. Denna ras är vänlig, intelligent och har en hypoallergen päls vilket gör dem lämpliga för en mängd olika hem och livsstilar.

Det är inte jag som kom på att detta är hundrasen som bäst speglar mig som människa. Det är faktiskt mina vänner som har sagt det.

Om du är oberoende och reserverad: Shiba Inu

Shiba Inus är kända för sin oberoende och reserverade natur. Om du värdesätter ditt oberoende, njuter av ensamtid och närmar dig nya relationer försiktigt, kan din personlighet komma i linje med en Shiba Inu. Även om de är lojala och tillgivna mot sin familj, tenderar de att vara mer reserverade kring främlingar.

Om du är kreativ och knäpp: Dalmatiner

Dalmatiner är kända för sina unika prickiga pälsar och energiska personlighet. Om du har en kreativ anda, omfamnar dina egenheter och har en livslust, kanske du hittar en släkt i en dalmatiner. De är lekfulla, aktiva och sticker alltid ut i en folkmassa. Jag tycker de ser lite ut som ett par strumpor… Det här är faktiskt mitt andra val efter Cockerpoo, surprise, surprise!

dalmatiner

Att matcha din personlighet med en hundras är ett roligt sätt att utforska de egenskaper du värdesätter högst hos både husdjur och människor. Oavsett om du är lojal som en schäfer, utåtriktad som en labrador eller, precis som jag är, anpassningsbar som en Cockerpoo, finns det en ras som perfekt speglar din personlighet. Kom ihåg att varje hund (och person) är unik så dessa jämförelser är alla roliga tankar och inget att ta på för stort allvar!