Supanova eller melanotan för att gå ner i vikt?

Efter en mycket intensiv diskussion med en god väninna till mig så vill jag nu presentera mina tankar omkring två preparat för viktnedgång. Vi satt givetvis runt ett runt matbord med iläggsskiva i mitt kök för denna kloka diskussion.

Som ni kanske kommer ihåg så är jag inte själv direkt i behov av att förlora kilon men det här med fettförbränning och kosttillskott intresserar mig.

Det finns ju väldigt spännande preparat som sägs göra susen för den som vill gå ner i vikt snabbare. Ett är melanotan som också kallas för barbiedrogen och som är till för att slimma dig och trimma dig med brun hud och en massa lust.

Ett annat är Supanova som är en dryck som ska minska sötsuget och samtidigt ge dig finare hår och naglar.

Det här är ju två helt olika saker. Det ena en dryck, den andra en spruta eller spray i näsan. Den ena ett preparat med ämnen som aldrig skulle diskuteras. Det andra en produkt som i version 2 inte får säljas i Sverige.

minskat sötsug

Vi börjar med att se på effekt

Det finns god anledning till att melanotan har fått så mycket uppmärksamhet. Ett preparat som inte fungerar hade aldrig diskuterats så hett av experter och lekmän. Nu är det fullt lagligt så länge det inte är tal om melanotan 2.

Jag känner flera som använder detta preparat och som är superslimmade och bruna. Hur de har det bakom stängda dörrar i sovrummet vet jag inte. Den saken behöver vi inte diskutera här. Effekten för viktnedgång är helt klart god, det kommer vi inte runt. Det här är ett preparat som fungerar.

Supernova shot för fettförbränning är också populärt men här kan vi inte tala om samma intensiva effekt. Jag vill dock säga att jag tycker att Supernova fettförbränning verkar lovande. Två bekanta som testat gick ner flera kilo när de lade till en Supernova shot på morgonen på tom mage.

Dessutom tror jag att det handlar mycket om inspiration. Både melanotan och supernova är ju till för att sporra dig. Du får en effekt visst, men många gånger kan det vara längtan efter resultaten och allt som du gör samlat som är det viktigaste.

Om jag ska ge dessa två preparat för viktnedgång betyg för effektivitet så får melanotan högsta betyg och Supanova näst högst.

Och hur blir det med hälsan?

Det finns hälsorisker med många olika ämnen. Guarana som vi har i Supernova dryck ingår ju även i energidrycker som ifrågasätts. Det går att bli kraftigt speedad och få sömnproblem med den här typen av viktnedgångspreparat. Men här vinner förstås melanotan priset som mest ifrågasatt vad gäller säkerhet.

När jag kollade lite bland experter online så såg jag att det faktiskt inte finns några farliga förgiftningsfall bland de som använder detta preparat. Det finns biverkningar och det är ju också tydligt när du läser produktbeskrivning på butik som säljer melanotan (kolla min länk här ovan). De talar om att du kan bli illamående av preparatet och därför bör du använda det på kvällen innan du går och lägger dig.

I Australien använder folk regelbundet melanotan för att öka pigment och slippa problem med att bränna sig i solen. De som gör det är ju inte bara en bunt wanna be barbies. Det här tycker jag är något att tänka lite på. Det finns många användare i världen och nu pratar vi inte om melanotan 2 som jag vet har många frågetecken.

brun som barbie
Säker solbränna är ju inte så dumt…

Vad gäller hälsa så är min slutsats att det kanske kan kännas lite säkrare att använda Supanova för fettförbränning. Naturliga ingredienser är ju naturliga. Det blir lite som arganolja som ingen människa är rädd för att testa. Men oavsett vilket så är det otroligt viktigt med rätt dosering.

När melanotan används i för stora mängder så ökar risken för oro och ångest. Fast den här typen av symptom har också med blandförgiftningar att göra. Den som inte håller på med droger och som enbart använder sig av melanotan på ett kontrollerat sätt bör inte behöva vara rädd för hälsans skull. Tvärtom kan det ju verka skyddande när solen gassar.

Vad hade jag valt?

Om jag hade behövt gå ner i vikt tror jag att melanotan som nässpray blivit mitt val. Detta helt enkelt för att jag genom mina undersökningar sett att detta gör skillnad. Jag har inga magproblem som IBS så att köra med Supernova dryck som inte ger solbränna hade blivit val nummer två.