Därför är ett runt bord med iläggsskiva det bästa du kan välja

Jag har lärt mig en massa om bord på det sista. Trodde nog aldrig att jag skulle grotta ner mig så mycket i detta ämne. Men när farbror Menny ville ha min hjälp med att inreda kontor så började jag tänka till.

Jag blev inspirerad av butiken med kontorsmöbler. Det var så jag kom fram till att ett runt bord med iläggsskiva är det bästa du kan välja för ditt hem.

Mennys mötesrum blev en hit

Men innan jag går in lite mer på varför jag nu sitter med ett nytt runt matbord med iläggsskiva i mitt kök så vill jag berätta lite mer om Mennys projekt. Jag är ju ingen inredningsdesigner men sjutton vad god smak jag har. Ta bara en titt på min guide till festklänningar så fattar du!

Menny sa åt mig att hjälpa honom att bygga mötesrum till bästa pris fast med modern och bekväm design. Till saken hör att detta mötesrum skulle inredas i en lagerlokal med ett hörn över för möten med kunder. Det gällde att tänka till.

På Mennys lager spelas det alltid musik på högsta volym. Där behöver man sannerligen inte läsa nyheter för de basuneras ut vid jämna klockslag när radion står på. Det finns vetenskap som bevisar att vi inte kan tänka om vi samtidigt hör musik på hög volym.

Jag insåg snabbt att Mennys lagerlokal behövde ett tyst rum för möten och sökte snabbt upp alternativ. På AZ Designs hemsida hittade jag lösningen för att få det tyst i det kaos som är Mennys lager.

lagerlokal Menny
Dags för möte gubbar!

Jag såg också på möbler som skulle kunna användas för att sitta bekvämt på en mindre yta i den här typen av rum i rummet. Det var det som fick upp mina ögon för runda bord och som fick mig att tänka att jag måste ändra hemma.

Jag var särskilt imponerad av utbudet av smarta lösningar för tysta mötesrum på https://www.azdesign.se och tyckte att de hade bästa kombinationerna för mitt uppdrag. Menny gav okej för priserna. När jag såg på deras runda bord insåg jag att ett runt bord iläggsskiva kan användas i är perfekt för mig.

Varför ett runt matbord med iläggsskiva undrar du. Häng med så förklarar jag!

Det fantastiska med runda matbord med iläggsskiva

Jag har länge haft matbord med iläggsskiva men det har alltid varit fyrkantigt eller rektangulärt. Vi har ju en tradition i min familj av att äta många tillsammans. För mig är det helt naturligt att ha ett stort matbord i ett litet kök. Huvudsaken är att vi kan sitta många runt bordet och äta och dricka gott.

Det jag insåg då jag gav det där med bord för möten lite mer eftertanke var att man faktiskt kan sitta många runt ett runt matbord med iläggsskiva och det utan att slå benen i bordsben. Vuxna kan få plats med små barn vid sidan om en morförälder som måste få plats med sin rullstol.

Här är några viktiga observationer jag har gjort om runda bord med iläggsskiva:

Ett runt bord med iläggsskiva kan växa

Det här är ju hallå yxskaft men jag skriver det på din näsa så att du inte missar. Ett runt matbord med iläggsskiva blir enkelt till ett stort ovalt bord! När bordet ska växa drar vi loss två sidor och iläggsskivan fyller mitten. Då blir det plötsligt en massa extra sittplatser längsmed det ovala bordets lång-kant.

Ett matbord med iläggsskiva är litet då det bara är jag och det blir till ett stort matbord när det krävs. Så smart, så smidigt!

Det runda bordet känns harmoniskt

Jag tycker att den runda formen är harmonisk. Du har säkert också varit med om den där olyckan när en unge slår huvudet i bordskanten. Fy vad läskigt det är! Det fina med ett runt matbord med iläggsskiva är att det inte finns några vassa kanter.

harmoniskt bord
Runt är harmoni!

Det hela är mjukt och harmoniskt. Jag tycker faktiskt att miljön i mitt kök är minst lika viktigt som den fysiska miljön i ett klassrum. Vet ni hur många viktiga samtal som vuxna och barn har i detta rum? Mjuka former och bekväma möbler är ett måste för att vi ska kunna fokusera och ha roligt ihop utan mentala och fysiska skador.

Det blir så snyggt med duk på runt matbord!

En duk faller på ett helt unikt sätt på ett runt bord med iläggsskiva. Både då bordet är runt som en cirkel och då det blir en oval form. Jag tycker att det känns lite som en restaurang i Venedig. För att förstärka känslan har jag köpt vit och rödrutiga dukar för spagettikvällarna.

Köket får helt nya dimensioner

Dimensionerna i köket är vad de är. Jag menar inte att ett runt matbord med iläggsskiva ändrar storleken på rummet. Men jag känner att formen och funktionen har gett köket nya dimensioner på andra sätt. Jag upplever att jag kan använda det mer flexibelt.

Därmed kan köket användas för så mycket mer än snabba ensamma måltider eller trängsel runt ett mindre bord. Jag har till och med flyttat det till vardagsrummet för att få ännu mer plats för vissa event i mitt hem.

Ett matbord med iläggsskiva är för framtiden

Jag vill också prata lite om min framtid. Precis som min mamma. Hon vill alltid att vi ska prata lite om min framtid och när den kommer att ske. Jag säger att den ju sker just nu, men hon menar förstås när jag ska dela den med någon som leder vägen till fler barnbarn för Mammi.

Om vi tänker i den här riktningen så kan jag ju bara säga att runda matbord med iläggsskiva är en investering för framtiden. Det här bordet kommer att följa med till framtidens hem där vi fortsätter att njuta av det tillsammans. Det är jag säker på!

litet runt bord
Vad får det lov att vara?

Så där, nu ser ni hur ett projekt för mötesrum för farbror Menny ändrade hela min kökstillvaro och även min framtid. Galet att tänka på ju!