Jag slänger aldrig hälsningarna

Någon gång för många år sedan insåg jag hur härligt det är med födelsedagshälsningar. Okej, jag är lyckligt lottad med familj och vänner som tycker om att skriva födelsedagsrim och julrim. Att gissa vad som är i paketet baserat på ett rim är ju hälften av det roliga.

När jag får grattis på födelsedagen hälsningar med presenter eller blommor så slänger inte jag dessa. Jag har en särskild scrap-bok där jag klistrar in rimmen och önskningarna. Om det dyker upp en trist dag då jag saknar en hund eller tänker på Suppi så läser jag i denna bok.

Så blir jag lycklig

Fick precis ett memo från Ninna där hon skrev att jämställdheten framför allt gör män lyckliga. Och då tänkte jag på min bok med mina grattis-hälsningar. Den blir jag lycklig av. Sakerna som hälsningarna kom med finns i stort sett inte längre.

Jo, locktången från farmor från julen 2014 har jag kvar och den fungerar! Annars är det inte mycket som har överlevt så som dessa fina lappar har. Jag tror att jag kommer att ta med mig min grattis-bok in i framtiden och sedan låta den ärvas av mina stackars barn och barnbarn.

Det blir nog en tradition i min framtida familj att vi spar på orden som är så fulla av kärlek och omtanke. Ett tips till dig som alltid tycker att det känns lite konstigt att kasta ut omslagspapperet med de fina orden.