Klart att man kan bli av med mjäll!

Jag har blivit av med mjäll. Hade ganska stora problem med det för några år sedan. Jag var helt ute och cyklade då jag trodde att det berodde på fet hårbotten. I själva verket hade jag torr hårbotten! Det kliade och det där med att klia gjorde ju inget bättre.

Men jag bestämde mig för att jag ville bli av med mjäll. Jag såg det som ett projekt som fick ta lite tid. Jag bestämde mig för att dela in det hela i det inre och det yttre.

Det yttre

Här såg jag på saker som schampo och faktiskt också lite på mina kläder. Att gå omkring med svarta toppar när mjällen är som värst är ju inte så smart. Det gjorde mig bara deppig. Jag såg till att inte ha den här färgen på mig när det fortfarande var väldigt mjälligt.

Okej, det löste ju inge problem men fick det ändå att kännas som mindre problematiskt. Och det mina vänner gav mig större inspiration och motivation vilket behövdes.

Jag valde ett bra mjällschampo och började omedelbart använda det. Utöver detta skaffade jag en hårolja för att gnida in i hårbotten. Det blev arganolja som jag ju har skrivit om tidigare. Jag hade ju torr hårbotten så det var viktigt att återfå fukten. Detta gjorde jag varannan dag.

Jag tvättade håret varannan dag. Inte varje dag och jag använde mig också av ett balsam för att ge mer fukt både till hår och hårbotten. Jag undvek att använda fön så det blev väldigt lockigt kan jag lova.

Det inre

Jag körde också en inre kur med vitaminer och stressnedsättande saker. Jag mediterade två gånger per veckan. Varje dag tog jag B-vitamin och D-vitamin. Det ska visst vara bra för naglar och hår. Det här körde jag på strikt under tre månaders tid. Därefter blev det lite slappare.

Nu har jag inte mjäll!

Nu har jag blivit av med mjällen. Jag vet inte precis när det hände. Men en dag insåg jag att jag faktiskt inte har mjäll längre. Jag fortsätter med samma typ av hårvård fast inte så intensivt och hoppas att mjällen inte kommer tillbaka.