Möjligheten till kunskap är oändlig online

Tänk hur mycket information som finns i världen och som är så enkel att få. Igår hade jag en sådan där filosofisk dag. Du vet, en dag då tankarna får springa fria lite som en häst i vild galopp. Lite som mitt hår vettja!

Hur som haver så insåg jag hur många intressanta fakta som finns att hämta online. Jag kan på några sekunder lära mig saker om vad som helst. Hästar, apor, golfbollar… Det går att lära sig så mycket med hjälp av en enkel smartphone.

Ett nytt språk med mobilen

En sak som jag verkligen har imponerats av är hur det går att lära sig ett nytt språk med hjälp av mobilen. Enligt forskning så lär vi oss språk som bäst fram till sisådär 17 år. Därefter blir det allt svårare att lära sig ett nytt språk.

Men jag har en faster som går emot alla odds. Hon har barnbarn i Frankrike och har bestämt sig för att kommunicera med dem på deras språk. Så hon har skaffat en app som hon sitter med en kvart varje förmiddag. Sådant kan man göra när man är pensionär.

Nya möjligheter för alla

När vi tittar på den information som idag är så lätt tillgänglig så handlar det ju inte bara om att lära sig och förstå nya saker. Den som vill få sluta snusa tips får ju enkelt det på nätet. Det här är kunskap som kan förändra livet.

Jag har ju haft nytta av att snabbt kunna ta reda på saker som hur blue light glasögon kan hjälpa trötta ögon och mer. Det handlar en hel del om praktisk kunskap som har förmågan att förändra våra liv.

Vill du baka äppelpaj men står utan kokbok? Det är ju bara att klicka in på en video på Vimeo eller Youtube så är det ordnat!

Ja, möjligheterna är helt enkelt oändliga. Det gör mig rentav rörd. Vem sjutton behöver dyra universitet när vi har all denna information så enkelt tillgänglig. Punkt slut på detta filosofiska inlägg.