Gifta sig med sin mamma

En sak som jag har tänkt på är det där med att det sägs att män gifter sig med sin mamma. Alltså att de väljer en kvinna som på något sätt känns lite som mamsen. Jag kan ju kika på min bror och hans fru Emma. Emma är inte alls som vår mamma om man bara ser på hur hon ser ut.

Emma är blond och lång. Mamma är kort och har svart hår och mörka ögon. Emma är dessutom mild och lugn. Mamma kan höja rösten då det behövs.

Men det finns också likheter. De har en viss omtänksamhet som verkligen känns igen. Emma frågar ofta precis som mamma hur det egentligen är. Hon är också noga med att hjälpa andra att trivas. Så är mamma också.

Jag frågade brorsan vad han tycker och han sa att Emma är väldigt lik mamma på flera sätt. Det är saker som han märker med tiden.

Och hur det fungerar tvärtom undrar jag. Blir det någon som pappa. Men om man inte känner sin pappa då. Mira vet ju inte vem det är. Hennes mamma har gett två förslag. Det blir väl som en av de då kan jag tänka mig…