Skönheten kommer inifrån men det yttre kan lyfta det inre

Den där eviga diskussionen om att det inte spelar någon roll om man är snygg eller inte kommer ju alltid upp på tapeten. Jag vill säga att det visst finns något som heter yttre skönhet. Jag har också läst att det handlar en hel del om symmetri. Vi lockas av symmetriska ansikten men det är klart att detta inte är allt som avgör.

Jag tänker se lite närmre på några väldigt fysiska saker och hur detta relaterar till skönhet som kan lyfta det vi känner inuti…

Skönheten sitter i håret

Ett vackert hårsvall är ju en dröm för många. Så pass att det kan bli aktuellt med en prp behandling hår för att stoppa håravfallet. Det här är sådant som både män och kvinnor gör men kanske mest män.

När det handlar om hår så är det ju ofta män som står i fokus vad gäller håravfall. Men vi quinns är minst lika bekymrade om vår frisyr och färgen på håret. Själv har jag krull som gör det omöjligt med vissa frisyrer men annars så är det klart att jag försöker göra något som känns bra för att känna mig fin hela vägen in i hjärtat.

Vi ska också komma ihåg att det kan finnas mening med att bli av med mjäll för att känna sig vacker med sitt hår. Hud flagor som faller från hårbottnen och ligger omkring axlarna är knappast något som kan beskrivas som tjusigt!

Fin form är vacker form

Sedan har vi ju det där med vikt. Ska man köra supernova dryck och annat för att bli vacker eller låta vågorna svalla? Att vara gravt överviktig kan inte anses som vackert idag eftersom vi ju knappast ser det som en statussymbol.

Men det är heller inte vackert att ha ett ansiktsuttryck som visar ett stort missnöje för att kroppshyddan inte känns okej. Det finns BMI och annat som kan användas för att avgöra om vikten är hälsosam eller inte. Men när det kommer till skönhet så är det inte så enkelt att smal är vacker eller tjock är sensuell.

Här får vi nog säga att du bör finna den vikt som du trivs med så blir det vackert. Då är vi förstås inne på att vara vacker från insidan igen…

Kläder gör mannen och kvinnan

Och så har vi det där med kläder. Det finns ju festklänningar som tar dig tillbaka till tiden då du kunde fantisera att du var Snövit och det kändes verkligt. Med kläder kan vi vara otroligt vackra. Vi väljer färger som matchar ögon och humör.

Kläder kan också sitta på ett sätt som gör att vi blir glada och mer avslappnade. Det är något som gör att vi känner oss fina inuti och utanpå!