Skyltar i Stockholm är inte så roliga som dessa…

Jag gick omkring och kollade på skyltar på stan. Nog för att jag kan se att det finns bra firmor som gör snygga skyltar Stockholm blir finare av. Men var är humorn? Jag skrattar förstås lite åt den där skylten som talar om att du ska ställa dig och vifta med händerna för att dörren ska öppnas. Härligt hur instruktiv den är!

Jag skattar mindre åt parkeringsskyltar som är så svåra att förstå att man får böter även då man betalar. Det är inte kul och något som faktiskt borde uppdateras.

Men nu tänkte jag ta upp några skyltar på andra håll som jag sett och som jag tycker är riktigt roliga. Alla som håller med mig om att vi behöver fler skyltar av detta slag kan räcka upp handen nu!

Här ska det inte eldas!

Jag lägger in den här bilden som huvudbild för detta inlägg. Den är ju så kul. Är det någon som tänker att det kanske vore smart att kliva ut i den drivan för att göra upp en eld? Okej, jag fattar. Det är när det inte ligger snö på marken som man inte ska elda på stället.

Så om du åker förbi när det ser ut som ovan så kan du säkert komma undan med en liten lägereld. Kul blir det i varje fall tycker jag!

Nödutgång för superhjältar

nödutgång

Hur ska vi ta oss ut genom den nödutgången? Jag plockar av mig mina blue light glasögon och tittar igen. Det står ju att nödutgången är där någonstans uppe i taket. Mycket märkligt. Jag undrar hur man tänkte när man monterade denna skylt…

Båtnavigation på torra land

båtnavigation

Den här skylten är ju helt underbar om man inte vet vad den är till för. Faktum är att den är så stor och gräll för att man ska se den från sjön. Det är båtnavigering från torra land. Men visst ser det kul ut? Den skulle jag gärna se bland skyltar i Stockholm. Stockholm har ju också gott om båttrafik…

De…

De

Här har det uppenbarligen fallit bort ord så man kan fantisera. De som gör festklänningar, de som inte kan, de som kan, de som vet, de som glömt… Vilka är de?

Har ni sett min katt?

katt försvunnen

Mycket fin skylt som borde fungera om någon ser katten som saknas. Problemet är förstås att det inte finns något nummer att ringa. Det blir väl till att hänga upp en ny skylt med samma bild där det står Katt funnen!

Sakta ner, hundar, barn och andra djur!

sakta ner

Här måste man köra långsamt då olika typer av djur som hundar och barn kan dyka upp. Fy vad roligt att kalla barn för djur på det viset. Det trodde jag bara att min mamma gjorde!